top of page

Ontdek de voordelen van laurierblaadjes voor Gewichtsverlies

Bijgewerkt op: 1 jul. 2023

Ben jij al bekend met de vele voordelen van laurierblaadjes voor gewichtsverlies? Als de meesten van jullie "nee" zeggen, ben je zeker niet de enige. Veel mensen associëren laurierblaadjes voornamelijk met koken en voeding. Maar wat velen niet weten, is dat deze bladeren ook een geweldige oplossing kunnen zijn bij het bestrijden van gewichtstoename. Ze zijn een natuurlijke methode die kan helpen bij gewichtsvermindering.


Laurierblaadjes worden al lange tijd gebruikt als aromatische bladeren bij het koken. Ze staan bekend om hun bittere smaak en worden voornamelijk gebruikt als smaakmaker in diverse gerechten. Maar recent onderzoek heeft aangetoond dat het extract van laurierblaadjes ook kan helpen bij gewichtsbeheersing. Daarom wordt het steeds bekender als een kruidenoplossing voor mensen die worstelen met hun dieet.


Maar hoe gebruik je laurierblaadjes nu eigenlijk voor gewichtsverlies? Als je geïnteresseerd bent om laurierblaadjes te consumeren voor gewichtsverlies, is het eerste wat je moet doen een product vinden.

Er zijn verschillende producten op de markt die klaar zijn voor consumptie. Maar als je nieuwsgierig bent en zelf je eigen extract wilt maken, volg dan deze eenvoudige stappen:


 1. Verzamel een aantal verse gedroogde laurierblaadjes.

 2. Breng water aan de kook in een pan.

 3. Wacht een paar minuten tot het water kookt en voeg de gedroogde bladeren toe.

 4. Roer de bladeren enkele seconden door en zet het vuur uit.

 5. Zeef het extract in een potje en laat het warm worden.

 6. Schenk het extract in een kopje en voeg een theelepel honing toe voor wat extra smaak.


Laurierblaadjes zitten boordevol voedingsstoffen die goed zijn voor het lichaam. In 100 gram gedroogde laurierblaadjes zitten bijvoorbeeld:

 • 313 calorieën

 • 7,61 gram eiwit

 • 74,9 gram koolhydraten

 • 26,3 gram vezels

 • 834 mg calcium

 • 43 mg ijzer

 • 120 mg magnesium

 • 113 mg fosfor

 • 46 mg vitamine C

 • 1,74 mg vitamine B6


Nu je op de hoogte bent van de voedingswaarde, laten we eens kijken naar de geweldige voordelen van laurierblaadjes voor gewichtsverlies:


 1. Vezelrijk: Laurierblaadjes zijn rijk aan vezels, wat helpt bij een goede spijsvertering en het voldoen aan de vezelbehoefte van het lichaam.

 2. Gezonder darmstelsel: De vezels in laurierblaadjes bevorderen een betere darmbeweging en dragen zo bij aan een gezond darmstelsel.

 3. Verbeterde spijsvertering: Een snellere spijsvertering zorgt voor een betere gewichtsbeheersing en een gezond lichaamsgewicht.

 4. Gezonde darmen: Laurierblaadjes dragen bij aan een gezonde darm door de circulatie van verwerkt voedsel in de darm te bevorderen.

 5. Verhoogde stofwisseling: Het consumeren van laurierblaadjes kan de stofwisseling versnellen en zorgen voor meer energie in het lichaam.

 6. Ontgifting: Laurierblaadjes kunnen het lichaam helpen bij het ontgiften en het elimineren van schadelijke gifstoffen.

 7. Voorkomt obstipatie: Laurierblaadjes kunnen helpen obstipatie te voorkomen en zorgen voor een gezonde darm- en maagconditie.

 8. Caloriebeheersing: Het extract van laurierblaadjes kan helpen bij het controleren van de calorieën in het lichaam door belangrijke voedingsstoffen op te nemen en onnodige voedingsstoffen te elimineren.

 9. Gewichtsbeheersing: Door een gezond lichaamssysteem kan laurierblaadjesextract helpen bij het beheersen van een gezond gewicht.

 10. Vetvermindering: Laurierblaadjesextract kan helpen bij het verminderen van vetopname in het lichaam, dankzij de verbeterde spijsvertering en stofwisseling.

 11. Stressvermindering: Het extract van laurierblaadjes kan stress verminderen, wat vaak leidt tot gewichtstoename.

 12. Verbeterde slaap: Minder stress zorgt voor een betere nachtrust, wat op zijn beurt gewichtsverlies bevordert.

 13. Voorkomt diabetes: Laurierblaadjes helpen de insulinespiegels in het lichaam te reguleren, waardoor een te hoog bloedglucosegehalte en symptomen van diabetes worden voorkomen.

 14. Antioxidanten: Laurierblaadjes zijn rijk aan antioxidanten, die helpen vrije radicalen te bestrijden en schadelijke toxines te elimineren, wat ook bijdraagt aan een gezond gewichtsbeheer.


Let wel op: hoewel het extract van laurierblaadjes vele voordelen biedt, zijn er ook enkele voorzorgsmaatregelen die je moet nemen:


 • Stop met het consumeren van laurierblaadjesextract als je allergische symptomen ervaart, zoals jeuk, roodheid van de huid of irritatie van de mond.

 • Overmatig gebruik van het extract kan ernstige spijsverteringsproblemen veroorzaken, zoals diarree. Matig dus je inname.

 • Raadpleeg je arts voordat je het extract consumeert als je onder medische behandeling of medicatie staat.

 • Zwangere vrouwen wordt aangeraden het extract niet te consumeren om mogelijke negatieve effecten tijdens de zwangerschap te voorkomen.


Met de vele voordelen van laurierblaadjes voor gewichtsverlies wordt het beheersen van je gewicht een stuk gemakkelijker, vooral voor mensen met overgewicht. Het is zelfs een natuurlijke behandeling die kan helpen bij het verminderen van gewicht. Vergeet echter niet om het extract op een veilige manier te consumeren en te genieten van de optimale voordelen zonder ongewenste negatieve effecten.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page